Meestgestelde vragen

Deze pagina is voor het beantwoorden van meestgestelde vragen. Heb je een algemene vraag en kan je het antwoord niet vinden op onze site? Mail ons dan zetten wij het antwoord hier bij.

Met een veelzijdigheid aan klachten kun je terecht. Samen met jou gaan we kijken waar de huidige klachten zijn oorsprong vinden en welke mechanismen hierbij niet meer optimaal functioneren. Diabetes type II, hart- en vaatziekte, burn-out, depressies, disbalans van de hormonen, darmklachten en andere welvaartsziektes

In eerste instantie wordt er een intake afgenomen zodat de klacht in kaart wordt gebracht. Daarna volgt er een traject waarmee je zelf aan de slag gaat. Tussendoor kun je contact opnemen via de mail en volgen nog twee misschien drie behandelingen.

Omdat we verbonden zijn aan de beroepsgroep is het mogelijk om de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen door de aanvullende verzekering. Verstandig is om zelf bij uw verzekeraar te informeren naar de vergoedingsmogelijkheden.

De meestgestelde vragen over orthomoleculaire therapie

Edwin: “Als orthomoleculair therapeut help ik je bij het vormgeven van een gezond voedingspatroon, vaak als onderdeel van een gezondere levensstijl in het algemeen. Daarbij kijk ik naar kansen en risico’s, zowel fysiek als mentaal. Op basis daarvan geef ik je gerichte adviezen, met als doel: je gezondheid én je levenskwaliteit bevorderen.”

Edwin: “Orthomoleculaire therapie kan je goed op weg helpen. Maar nog beter is om het te combineren met een andere behandelwijze, zoals osteopathie. Orthomoleculaire therapie is gericht op voeding, bij osteopathie kijken we naar de beweeglijkheid van de organen. Die spelen namelijk een belangrijke rol in het functioneren van je lichaam. De kracht van integrale geneeskunde zit in de combinatie van verschillende behandelmethodes én het samenspel tussen behandelaar en patiënt.”

De meestgestelde vragen over osteopathie

Rob: “Heb je last van pijn, vermoeidheid, terugkomende blessures of onverklaarbare aandoeningen? Het zijn allemaal goede redenen om een osteopaat te bezoeken. Soms zijn er middelen die de pijn bestrijden, maar de oorzaak niet wegnemen. Je klacht zal dan terugkomen. De bewegingsbeperking is namelijk vaak al veel eerder begonnen, op een andere plek in je lichaam. Bijvoorbeeld door een auto-ongeluk vroeger, een fikse longontsteking toen je een klein kind was, een zware bevalling, antibioticagebruik, een stressvolle periode of een slechte ‘lijfwijze’.”

Rob: “Tijdens de behandeling gebruik ik mijn handen om de beweeglijkheid en de samenhang van je organen en weefsels te onderzoeken. Als ik de bewegingsbeperking gevonden heb, ‘masseer’ ik met gerichte, subtiele handgrepen de structuur van het weefsel. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam verbeterd. Waar nodig maak ik gebruik van manipulaties. En soms ga ik vooral met je in gesprek, bijvoorbeeld om meer te weten te komen over je medisch verleden of je leefgewoonten. Ook kan het zijn dat er mentale factoren meespelen. Als het lukt om je open te stellen, bied ik een luisterend oor en komen we samen nog eerder tot de kern. Vaak zijn twee tot vier behandelingen al voldoende.”

Rob: “Osteopathie haalt spanning weg door het verbeteren van de doorbloeding en het normaliseren van de zenuwfuncties. Dit verbetert de beweeglijkheid van het orgaan vanaf de buitenkant en zal snel resultaat leveren. Om de beweeglijkheid langdurig vast te houden is orthomoleculaire therapie een goede aanvulling. Bindweefsel moet namelijk ook gevoed worden van binnenuit. De kracht van integrale geneeskunde zit in de combinatie van verschillende behandelmethodes én het samenspel tussen behandelaar en patiënt.

De meestgestelde vragen over integrale geneeskunde

Rob: “Na een intake bespreken we je klacht uitgebreid binnen ons team. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op: geheel op maat, voor jouw specifieke klacht. In de meeste gevallen word je zowel door Edwin als mij gezien. Het optimale resultaat bereiken we namelijk door van binnenuit én van buitenaf te behandelen.”

Edwin: “Als we de dieperliggende oorzaak van je klacht behandelen, zijn we er nog niet. Genezing bestaat vaak namelijk ook uit betere leefomstandigheden. Daarom gaan we aan de slag met bijvoorbeeld je voedingspatroon, je beweging en je dagelijkse gewoonten. Hoe? Dat is voor iedereen anders. Samen bepalen we de juiste stappen. Advies en coaching maken desgewenst deel uit van het behandelplan.”

Rob: “Dat is zeker een aanrader. Je lichaam een of twee keer per jaar laten ‘doorlichten’ kun je zien als preventief onderhoud. Hiervoor geldt hetzelfde als voor je periodieke controle bij de tandarts: je voorkomt klachten en de bijbehorende nadelen, zoals persoonlijk ongemak en ziekteverzuim.”

KENNIS MAKEN ?

Laten we even bellen!

Edwin Tulkens en Rob van de Veerdonk
Ja, bel ons voor een kennismaking
Direct naar
Contact Info

Gewandeweg 1 Oss

Telefoon: 0412 – 692 739